Polozelený čaj
Polozelené čaje - skupina jíž charakterizuje tradiční způsob zpracování, zahrnující zavadání lístků na prudkém slunci a oxidace následovaná rolováním. Obecně stupeň oxidace dosahuje 8 % až 85 % (světlý/tmavý oolong). Chuť polozelených čajů se výrazně liší v závislosti na pěstování a způsobu zpracování, kdy se některé oolongy například praží, nebo archivují. Může být sladká a ovocná s medovou vůní, hutná s dřevitými a praženými tóny nebo osvěžující s květinovým aroma. Různé sorty oolongů se zpracovávají odlišným způsobem, ale tvar listů bývá v zásadě dvojí: buď jsou lístky volně zohýbané (dračí formy), nebo pevně svinuté do malých kuliček s koncem stonku. První způsob svinovaní je tradičnější.
Info od prodejce:
Líbezný, elegantní polozelený čaj se sladkou, krémovou chutí a vůní připomínající rozkvetlou letní louku a sladkou, travnatou dochutí.
Osobní poznámka: Bez výhrad. Plné, pestré, autentické. O chloupek horší, než můj top (ale od totožného zdroje) Bao Zhong, který drží top laťku (
Wen Shan Bao Zhong 2011 ). Každopádně bych řekl, že lepší Bao Zhong by se aktuálně v ČR těžko našel. Uhrančivé, magické chvilky při popíjení. Již z fotek to má atmosféru, obzvláště s TÍMTO čajem. Jednoznačně tento čaj doporučuji.
Prodejce: http://meetea.cz