Zelený čaj
Zelené čaje - čaj s žádným, nebo zcela minimálním stupněm oxidace. Takto zpracovaný čaj si uchovává katechiny – antioxidanty s příznivým působením na lidský organismus. Po sběru listyzavadají ve stínu nebo se ihned zpracovávají. Pro zamezení oxidace musí listy projít vysokou teplotou (kill green) a to v pánvích wok (čínský způsob) nebo pomocí horké páry (japonský způsob). Ve finále se lístky tvarují, suší a třídí.
Sir Edward - green tea indonesia
Od pohledu poměrně přívětivý, nelámaný list větší velikosti a mírně kroucený. Chuť je slabší, musím více dávkovat, ale pak se otevírá výraznější svíravost. Základna je bylinno-travnatá, naprosto elementární zelený čaj, po pravdě mám radši i nížinný vietnamský, než takovýto náznak, nedokáži to ani nablendovat, základna tam jen lehce dokresluje např mátové prvky, které dodám svou mátou ze zahrady. Jako obyčejné základní pití do práce je to levná a ještě schůdná varianta, ale je to naprosté dno kam sáhnout.