Černý čaj

Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.



  • Do ghazal - černý Ceylon

  • Vložil Tomáš Klouda 2.4.2020, autor Tomáš Klouda


    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    X POZNÁMKY
    LIST Plně oxidovaný, tmavý černo-šedý drobný list. Tříděné malé sekané listy, podle vzhledu standardní, vzhled nic neprozrazuje. Vůně listu je dřevitá s lehkou pryskyřičnou, hořko-sladkou, texturou.
    NAHŘÁTÝ LIST Kořeněná (hřebíček), lehce pryskyřičná, lehounce kouřová, náznakem sladová vůně s dřevitou základnou. Poměrně pestrý a enormně hutný vonný požitek.
    BARVA NÁLEVU Rudá barva nálevu, pouze pár zlomků v misce po slévání, žádný prach, či kal.
    CHUŤ Lehounce svíravá chuť, základna dřevitá, spíše nasládlá, lehce nahořklá složka na jazyku. Jehličnaté dřeviny, náznak sladu, výrazně karamel a přezrálé ovoce.
    DOCHUŤ Po polknutí přijatelně svíravá kouřovo-dřevitá stopka. Po chvilce odlehčení a pestřejší projevy chutí v dochuti. Hořko-sladký balanc, později sládnutí celku. Hrají zde výrazně dřeviny (jehličnany - suché jehličí borovice), lehce štiplavý hřebíček, mnohem lahodnější a výraznější ovoce (broskev), místy šťáva marakuji. Dochuť středně dlouhá, až 5min, v závěru dřeviny a koření.
    VYLOUHOVANÝ LIST Drobný, tužší list hnědé barvy. Lissty jsou vitální, v dobré kondici, mladší lístky, kousky tipsů, sekaný, ale dobrý materiál.

    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    Cena: 150,-/500g

    www.chezamis.cz