Černý čaj
Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.
Darjeeling SFTGFOP 1 RISHEEHAT
Info od prodejce:
Darjeeling SFTGFOP 1 RISHEEHAT (autumnal) (CZ-BIO-004)
Velmi dobrý darjeelingský čaj z podzimní sklizně, list tmavšího typu, velice příjemná, komplexní chuť s vyváženým podílem světlejších a tmavších chutí a patrnými ovocnými, květově nasládlými a tipsově prachovými tóny.
Tip na přípravu: 7 - 9 gramů čaje vsypat do čajového filtru, přelít 0,6l právě vroucí vody, prolívat, louhovat cca 3 minuty čo déle, dle chuti.
//velké mínus za neuvedení roku sběru!!
Osobní poznámky:
Vůně listu květová s lehkými problesky listnatých dřevin. Barva listu hnědo-černo-šedá. Celek sekaný, ale tříděný, drobné tradičně zpracované lístky s obbsahem větviček.
Nahřátý list voní dřevito-čokoládově, při delším napaření jde v podtextu ke květinám a ušlechtilejším dřevinám.
Barva nálevu tmavá, oranžovo-hnědavá, drobný prach na dně misky.
Chuť je hutná, hořko-sladký základ, ovocno-dřevitá primární chuť, v pozadí lehce čokoláda. Nuance šťavnatého pomeranče, dřeviny poměrně ordinérní.
Dochuť je po polknutí výrazněji nahořklá, mírně svíravé, lehce štiplavé tóny, pomerančové výrazné složky a čokoládový podtext. Dřeviny připomínající tis. Dle testování je nejlepší volbou příprava na jednonálev. Celek je velmi hřejivý, ale bez větší výdrže.
Vylouhovaný list je tmavý, hnědavý, tuhý, plátky o velikosti nejčastěji 4x2mm
AF, příjemný na nenáročné popíjení.
Cena: 111,-/50g
Prodejce: Amana