Černý čaj

Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.



Caykur Rize Ramazan


Vložil Tomáš Klouda 13.9.2020, autor Tomáš Klouda


caje
caje
caje
caje
Info o čaji:
Caykur Ramazan, a high quality but affordable tea, has been part of every Turkish family for decades and has been the best known and most popular of all tea types for generations
caje
caje
caje
caje
Příprava v Caydanliku (dvojkonvice - dole se vaří voda, v menší se nejprve nahřeje/napraží list a poté se zalévá vodou ze spodní konvice) - sytý hutný nálev, takřka tak silný, jako je tomu u Caykur Tiryaki. A odlišnost? V tomto kusu cítím větší květovou složku, než u Tiryaki, tam to jde do hutných dřevitých složek s náznakem květin, zde je nálev více do šířky - důležité je ale napražení listu. Zalití bez řádné přípravy Rize je poměrně ploché, jednoduššího charakteru, neprostoupí se do plné šířky květový potenciál. Dochuť ohromná, silný, euforizující účinek.
caje
caje
caje
caje
caje
Cena: 150,-/500g

Prodejce: Chezamis.cz