Černý čaj
Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.
Info o čaji:
Caykur Ramazan, a high quality but affordable tea, has been part of every Turkish family for decades and has been the best known and most popular of all tea types for generations
Příprava v Caydanliku (dvojkonvice - dole se vaří voda, v menší se nejprve nahřeje/napraží list a poté se zalévá vodou ze spodní konvice) - sytý hutný nálev, takřka tak silný, jako je tomu u Caykur Tiryaki. A odlišnost? V tomto kusu cítím větší květovou složku, než u Tiryaki, tam to jde do hutných dřevitých složek s náznakem květin, zde je nálev více do šířky - důležité je ale napražení listu. Zalití bez řádné přípravy Rize je poměrně ploché, jednoduššího charakteru, neprostoupí se do plné šířky květový potenciál. Dochuť ohromná, silný, euforizující účinek.
Cena: 150,-/500g
Prodejce: Chezamis.cz