Černý čaj
Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.
Uganda Bwindi CTC
Suchý list voní těžší usedlou vůní po dřevinách, lehce bylinný charakter s ořechovou stopkou. Barva tmavě hnědá až našedlá, drobounké světle hnědé kousky stonků. Malinké granulky zpracované metodou CTC.
Chuť: 2 / 5 (5 = NEJLEPŠÍ)
Dochuť: 2,5 / 5 (5 = NEJLEPŠÍ)
Cena: 4,5 / 5 (5 = NEJLEPŠÍ POMĚR CENA VÝKON)
Originalita: 3 / 5 (5 = UNIKÁTNÍ ČAJ, 1 = ŘADOVKA, OKOUKANÝ)
Praktičnost: 2 / 5 (5 = BEZSTAROSTNÝ ČAJ, 1 = NEPRAKTICKÝ, NÁROČNÝ)
Osobní popisek: Degustační sada 100ml, 2,5g listu, vroucí voda, 3 minuty louhování.
Nahřátý list: těžší dřevité tóny, hořko-nakyslý tón, lehké nuance lískového ořechu.
Vůně: vůně připomíná těžší, exotické dřeviny, náznak mahagonu, kapka hlohu, lehké tóny lískového ořechu a bylinný podtext.
Barva: tmavý sytý nálev hnědo-rudé barvy. Drobné granulky na dně misky v malé míře.
Chuť: hutná, jen mírně svíravá chuť, dominuje hořkost s dřevitými tóny, hutný mahagon s extra příjemným hladkým, krémovým pozadím. Nuance lískového oříšku, bylinnost zde minimální. Lehce štiplavé slabší kořeněné složky.
Dochuť: po polknutí výraznější svíravost, hořkost, svébytný hořko-nakyslý charakter, i v dochuti mocné dřevité exotické prvky, nepatrně širší záběr chutí, hlubší dřevité spektrum, po pár minutách stabilizace a hladší pozadí. Velmi povzbudivý nálev, hřejivý efekt. Vhodné i na servírování s kapkou mléka. Značně podobný charakter s nedávno vloženou Tanzánií CTC.
Vylouhovaný list tmavě hnědý až rudý. List v podobě kuliček, pevně zarolované zlomky.
Cena: 300,-/kg
Prodejce: Sičaj