Černý čaj
Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.
23.4.2009
Black Cloud
"Temný(černý) oblak" původem z Yunannu. Lístky svinuty, spíše než do spirály, do malých kuliček (tvarem mi to přišlo jak některé oolongy). Vůně za sucha specificky jemně aromatická až krémová, avšak velmi zajímavá. Chuť tmavšího čaje, se sladkým tonem skoro medovým. Sladký dozvuk.
Tento čaj snesl 5 nálevů, šestý byl již vodový.Jak napovídá název, barva nálevu je velice tmavá - do hněda.
Foto Vám snad řekne více:
koupeno v malém obchůdku kde mimo dárků lze koupit čaje...cena: 57,-/50g
jelikož se lístky rozvinou, je z 50g sáčku dost litrů čaje, takže chuť/objem/cena hodnotím kladně. Není to typická chuť čaje, ale kdo má mlsný jazyk, je to příjemná zkušenost.
http://www.oxalis.cz/black-cloud-temny-oblak-50-g/d-71825/