Černý čaj

Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.



  • Azercay Buket

  • Vložil Tomáš Klouda 11.6.2020, autor Tomáš Klouda


    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    Infood výrobce:
    "Azerçay Buket" tea is a worthy continuation of the "Azerbaijan Buket" tea, exported to the union republics and beyond the union borders during Soviet times. This native tea, which has been a decoration of our tables for many years now, has preserved its delicious taste, its indefinable pleasure, and passing from generation to generation has come to our days. This tea takes us to the past, expresses our emotions, and adds spirit to comfort.
    This product is a mixture of large leafy, oblong Orange Pekoe (OPA) teas. It is grown in a special way. Oblong is processed from the perfectly twisted fresh tea leaves. It has a gentle refreshing taste, acquires a bright, golden-red colour while brewing.
    Info z Oxalis.cz:
    Tradiční černý čaj pocházející z oblastí Lankaran-Astara v Ázerbájdžánu. Čaj byl v Ázerbájdžánu vždy pojítkem celé rodiny. Jedná se o mix velkolistých, dlouze zatočených lístků OPA. Dlouhé zakroucené listy dávají po zalití nálev zlatavé barvy. Vůně nálevu je silná a vydatná. V chuti se projevuje výraznější tříslovina v kombinaci se sladkostí arašídového nugátu.
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    X POZNÁMKY
    LIST Zajímavý list šedo-hnědo-černé barvy, kovově matný odstín listů. Vůně je pronikavá, dřevitá s lehkým citrusovým štiplavým dotekem. Listy nedokonale zarolované do drátků, pootevřené listy s "brázdami"/ohyby. Poměrně velký list, většina je 1cm+, jen málo zlomků.
    NAHŘÁTÝ LIST příjemná dřevito-ovocná sytá vůně, ze začátku nuance hroznového cukru s lehkým dotekem mandarinky, později se přidávají těžší složky po nektarince.
    BARVA NÁLEVU Hnědo-rudá, karamelová, barva nálevu, minimum prachu na dně misky.
    CHUŤ Lehce svíravá, hořko-sladká, lehké koření (hřebíček), exotické ovoce v podtextu, mírně štiplavé dřeviny, slupka meruňky, náznak kůry pomeranče.
    DOCHUŤ Po polknutí nahořklý start s kořením, po chvilce stabilizace a hutné, ustálené dřevito-ovocné nuance. Celek jde spíše do citrusu, ale lze najít i další ovoce, problesky hroznů v závěru, nebo meruňku. Hřejivý a vydatný nálev.
    VYLOUHOVANÝ LIST Hnědavý tuhý list, poměrně tuhé, velké plátky listů.

    caje
    caje
    caje
    caje
    Oxalis cena: 79,-/40g
    Ruský obchod Praha - Kolobok: 59,-/100g