Černý čaj
Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.
2019 DJ Giddapahar Muscatel Black SF
X | | POZNÁMKY |
LIST | | Tmavý, drobnější list s mírně kroucenými drátky kolem 1cm, zlomky mírně rozvinuté, pod 1cm. Barva hnědo-šedo-oranžová. Vůně dřevito-ovocná, hořko-kořeněná se stopkou jalovce/tůje. |
NAHŘÁTÝ LIST | | Hutná, pronikavá, těžší vůně, zpočátku čokoládovo-dřevité, později lehce kořeněné s tmavším ovocem (čokoláda s kanadskými borůvkami). |
BARVA NÁLEVU | | Tmavší oranžovo-karamelová barva nálevu, minimum zlomků na dně misky. |
CHUŤ | | Hořko-sladká stabilní základna, dřevito-kořeněná základna s čokoládovým podtextem. Muškátový oříšek s ušlechtilými tmavšími dřevinami tvoří hřejivý plný celek, doplňující nuance v podobě čokolády a náznaku ovoce jen umocňují pestrost, šířku a hloubku chuťového požitku tohoto čaje. Velmi přesvědčivý, chutný a vybalancovaný kousek. |
DOCHUŤ | | Po polknutí výraznější hořké složky, lehce štiplavé dřevité složky. Celek jse do šířky - po polknutí se čokoláda změnila na kakao/vysokoprocentní hořkou čokoládu, jalovcové nuance s pozůstatkem ušlechtilých tmavších dřevin, lehké ovocné projevy borůvek v pozadí obzvláště později v dochuti po odlehčení čokolády. Po minutce dozvuku velmi výrazný muškátový oříšek s čokoládou a dřevinami. Sytý, hřejivý a překypující požitek. Doba doznívání velmi dlouhá. |
VYLOUHOVANÝ LIST | | Tmavé listy, hnědo-tmavě zelené, převažují sekané plátky cca 5x5 mm. |
Prodejce: Teastarter.cz
Cena: ? není na webu, vzorek.