Černý čaj

Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.

  • 2019 DJ Giddapahar Muscatel Black SF

  • Vložil Tomáš Klouda 21.5.2020, autor Tomáš Klouda



    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    X POZNÁMKY
    LIST Tmavý, drobnější list s mírně kroucenými drátky kolem 1cm, zlomky mírně rozvinuté, pod 1cm. Barva hnědo-šedo-oranžová. Vůně dřevito-ovocná, hořko-kořeněná se stopkou jalovce/tůje.
    NAHŘÁTÝ LIST Hutná, pronikavá, těžší vůně, zpočátku čokoládovo-dřevité, později lehce kořeněné s tmavším ovocem (čokoláda s kanadskými borůvkami).
    BARVA NÁLEVU Tmavší oranžovo-karamelová barva nálevu, minimum zlomků na dně misky.
    CHUŤ Hořko-sladká stabilní základna, dřevito-kořeněná základna s čokoládovým podtextem. Muškátový oříšek s ušlechtilými tmavšími dřevinami tvoří hřejivý plný celek, doplňující nuance v podobě čokolády a náznaku ovoce jen umocňují pestrost, šířku a hloubku chuťového požitku tohoto čaje. Velmi přesvědčivý, chutný a vybalancovaný kousek.
    DOCHUŤ Po polknutí výraznější hořké složky, lehce štiplavé dřevité složky. Celek jse do šířky - po polknutí se čokoláda změnila na kakao/vysokoprocentní hořkou čokoládu, jalovcové nuance s pozůstatkem ušlechtilých tmavších dřevin, lehké ovocné projevy borůvek v pozadí obzvláště později v dochuti po odlehčení čokolády. Po minutce dozvuku velmi výrazný muškátový oříšek s čokoládou a dřevinami. Sytý, hřejivý a překypující požitek. Doba doznívání velmi dlouhá.
    VYLOUHOVANÝ LIST Tmavé listy, hnědo-tmavě zelené, převažují sekané plátky cca 5x5 mm.

    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    caje
    Prodejce: Teastarter.cz

    Cena: ? není na webu, vzorek.