X | | POZNÁMKY |
LIST | | Poměrně značné množství větších větviček, drobné jehličky a zlomky listů. Žlutavé větvičky, tmavě zelený list. Vůně listu je sytá, travnato-ovocná, hutné, "šťavnaté" travnaté prvky, lehká vonná nuance nezralého plodu broskve. |
NAHŘÁTÝ LIST | | Omamná umami vůně, těžké tóny mořské řasy a sytých vodních travin, hořko-sladký charakter. |
BARVA NÁLEVU | | Kalná, spíše žlutavá barva nálevu s odstíny zelené. |
CHUŤ | | Výrazná travnatá základna, lehounké umami, ovocná složka, jako ochmýřená slupka broskve, lehký podtón mořské řasy. Báječný kontrast hořké a sladké - obě chutě výrazné, ale v naprostém souladu, bez stopy svíravosti, či nestability! Lehounce nakyslá složka (pravděpodobně díky stonkům)s tóny ovoce. |
DOCHUŤ | | Sytý dojezd, zpočátku více hořký, jak sladkost v pozadí, ale okamžitě - jak je to pro japonské čaje typické - stoupají z hrdla k jazyku sladké lahodné nuance podobné nektaru, rose. Hmatatelně stékající travinky, umami a po stěnách úst lehké ovoce. Jen stopy umami, pestrost je báječná, nic přehnaně těžkého, ani naopak přepečlivě lehkého. Toto je sencha dle mého gusta, přebíjející i sytou Fukamushi. |
VYLOUHOVANÝ LIST | | Světle zelené tuhé stonky (velké množství), sytější svěží zelený list, poměrně lámaný, křehký. |