Pu-erh
Pu-erh - označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Jün-nan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné oxidace čaje. Rozdělujeme jej na dva druhy - zelený (sheng, raw) a tmavý (shu, ripe).
2017 Xiaguan Zhuan sheng
Info od prodejce:
Another very nice Tibetian edition of sheng pu-erh from Xiaguan company. This time pressed into the 250g brick without any wrapping, just simply 5 bricks in the pack. If buy single brick we wrap it into the inner paper bag for you. The typical smokey scent comes out within the first infusion but its not that noticable while you actually drink the tea.
Origin Wu Liang Shan
Tea Factory Xia Guan
Tea Material Bush tea ( Tai Di Cha )
Year 2017
Season Summer
Pu-erh ostrý, jako břitva. Silný, vydatný, dlouhá výdrž při vícenálevu. Velmi kouřové složky, silná vegetální chuť s tabáčkem. Nejintenzivnější povzbuzení, jaké jsem kdy u shengu zaznamenal. Před závody, nebo cvičením zcela unikátní efekt. Levné, nenáročné, možno stavět přípravu dle požadavků spotřebitele, buď sekundové prolévání pro lehčí základnu, nebo sytý, až hnědý nálev plný svíravých ostrých složek a s půlhodinovým dozvukem.
USD 13.49 / 5x 250g cihla
https://www.yunnancraft.com/