Černý čaj

Černé čaje - Černý čaj je čaj, který prochází nejdelší oxidací. Proces se skládá ze sběru, zavadání, poškození struktury listu, oxidace, sušení. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj.

  • 2017 Vietnam Ha Giang Golden Tips

  • Vložil Tomáš Klouda 10.8.2017, autor Tomáš Klouda


    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi    Suchý list zajímavé podoby, tipsíky nejsou hnědé, nebo načervenalé, jako bývají z jiných zemí, ale jsou takové zajímavě rezavé s nastříbřenými místy. Ochmýřené kvalitní drobné tipsíky jednotné podoby. Vůně
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi     Vícenálevová příprava:
    Skleněná konvička 100ml, 5g listu, voda filtrovaná přes britu, předehřev nádobí.

    První nálev kakaovo-čokoladová chuť, žádné dřeviny, žádné koření, jen krásná hořko-sladká lahodná složka s náznakem lískových ořechů v pozadí. Jak tekutá bonboniéra. Další nálev je bohatší, jako karamelka, sladší projevy se začínající lehkou medovou složkou, přičemž v chuti je stále nejvýraznější čokoláda, ale karamel jí silně konkuruje. Závěr se vrací k čokoládě.
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    Vylouhovaný list v podobě tuhých šťavnatých hnědavých tipsů.
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi
    nadobi     Cena: PČD

    Prodejce: Sičaj