Pu-erh
Pu-erh - označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Jün-nan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné oxidace čaje. Rozdělujeme jej na dva druhy - zelený (sheng, raw) a tmavý (shu, ripe).
2010 Menghai V93 Ripe Pu-erh tea tuo
Info od prodejce:
This is a classic Ripe tea blend, called "V93", it was most recently released in 2006 and quickly became one the most expensive ripe teas on the market. To this day the 2005 and 2006 V93 Ripe productions have commanded very high prices due to the fact that this is one of the most sought after Ripe teas for everyday drinking. It is smooth and full in the mouth. It is fermented just enough to break down the bitterness of raw pu-erh while lightly fermented enough to preserve the stimulating cha qi and hui gan of a raw pu-erh. After-taste is sweet and thick. Stock up on this
Batch 002 or 003 release of a modern classic Ripe Pu-erh!
Net Weight: 500 grams per bag (5 tuos at 100 grams each)
Single tuo also available for purchase!
Osobní poznámky: Jeden z nejlepších shu tuo, jaké jsem zatím pil. Úžasně krémové, stabilní, nasládlé, pestré. Hrají si zde dřeviny a ořechy, smetánka v dochuti. Nemám co vytknout, vemi dobrý ročník. Od pohledu skvělý list v hnízdě, lehce se porcuje, drobné gong ting lístečky se doslova odsypávají při zapááčení šídlem. Jednoznačně doporučuji.
Cena: 3,40/100g hnízdo
Prodejce: Yunnan Sourcing