Pu-erh
Pu-erh - označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Jün-nan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné oxidace čaje. Rozdělujeme jej na dva druhy - zelený (sheng, raw) a tmavý (shu, ripe).
Info od prodejce:
This is a delightful small tea cake made entirely from 2008 Spring material from Yun County of Lincang, and was pressed in late 2009. An impressive strong taste but full and round in the mouth makes this cake a good daily drinker!
145 grams per cake, 7 cakes per bamboo leaf tong!
Producer: Yun Zhou Tea Factory of Lincang
Vintage: Spring 2008 material, 2009 pressing
Tento sheng je v roce 2020 ve vynikající kondici, je bez tabáku, bez kouře, dominuje ovoce, postupem nálevů sládnoucí od meruňky s kořeněnou složkou slupky, až po sušené meruňky. Lehký vegetální pozůstatek. Nálev hezky oranžový, což prozrazuje již odleželý kus. Střední kvalitativní třída.
Cena: 4,9 dolarů/145g koláček
Prodejce: Yunnan Sourcing