Pu-erh
Pu-erh - označení pro tmavý čaj (hei cha, chej čcha) pěstovaný v čínské provincii Jün-nan. Pchu-er se vyrábí, až na pár výjimek, z jednoho druhu čajového keře, ta-jie, v doslovném překladu název znamená "velký list" a zpracovává se užitím dodatečné oxidace čaje. Rozdělujeme jej na dva druhy - zelený (sheng, raw) a tmavý (shu, ripe).
2007 Dai Jia Gong Zhu Raw 100g
Info od prodejce:
Dai Jia Gong Zhu: Dai princess
Adorable cake from Menghai Yong Chang TF. After three years of natural fermentation, now this pure arbor tea has mature flavor. Golden liquor, enjoyable infusions, "Menghai" taste! Many buds and little yellow leaves(Huang Pian) is typical material of spring tea. Especially for Guangdong tea sellers.
Manufacturer : Yong Chang Tea Factory
Harvest Area : Menghai
Production date : 09/2007
Weight : 100g
Osobní poznámky: skálopevně lisovaný koláček, na pohled prestižní materiál plný tipsů, poměrně tmavý list z průběhu roků uložení. Vynikající hladký a plný základ, ovocné sladké tóny s lehkým tabáčkem, broskvovo-švestkové nuance, lahodný a vydatný kousek. Dochuť též pronikavá, drží se dlouho na patře i na jazyku, vzlíná z krku krásně nahoru po vypití. Pro pevné lisování bych si dovezdl představit uskladnění po velmi dlouhou dobu. Výborný kousek, není z těch lehčích, květových, naopak, zasáhne svou sladkou plnou ovocnou chutí. Poměrně krátký úžas a nadšení z tohoto koláčku, 100g je pryč mrknutím oka, obzvláště, když je čaj takto pitelný.
Cena: $3,9 / 100g
Prodejce:
Chawangshop